Обучение - gyrocopter.bg
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Обучение

Explore Our Consultancy Services

Жирокоптер България е одобрена  организация за обучение на пилоти на жирокоптери

Съгласно изискванията на Наредба Н-1 на МТИТС

“Жирокоптер България” разполага с екип и оборудване и предлага теоретично и летателно обучение по одобрени от ГД „ГВА” тренировъчни програми на български и английски език.

Курсове
Учебен център

В нашия учебен център можете да получите своя NPPL(M)-G (National Private Pilot Licence (Microlight)- Gyro). Този лиценз Ви дава право да летите с всички жирокоптери, а след няколко приравнителни часа и с други класове ВС – (А) Самолет, (MHG) мотоделтапланер, (PPG) мотопарапланер, (H) хеликоптер.

Обадете ни се
+359 899 911 686
Обадете ни се
+359 899 911 686
Учебни дисциплини
Хорариум

Теоретичните курсове се провеждат в нашия учебен център и са с продължителност съответно: пилот NPPL (G) – 60 часа, инстуктор NPPL FI (G)  – 125 часа. Провеждаме и курсове за запознаване с тип жирокоптер и трансформиране на чужди лицензи в български според изискванията на Наредба Н-1/ 09.01.2014 на МТИТС.

Летателна Програма
Летателен Център

Предлагаме Ви летателно обучение на MTO-Sport, Calidus и Cavalon. Курса се провежда на летище Сапарева Баня или на летище Приморско. За Ваше удобство обучението може да се проведе и на други летателни площадки. Летателното обучение е с продължителност 30 часа за NPPL (G), 20 часа за NPPL FI (G), 2 часа за преминаване от един тип жирокоптер на друг и 7 часа за възстановяване на клас (G).

Обадете ни се
+359 899 911 686
Обадете ни се
+359 886 417 142
Завършване на обучението

В съответствие с изискванията на Наредба Н-1 на МТИТС Жирокоптер България е одобрена организация и  има право да провежда обучение и изпити. След успешно преминати изпити при нас, пилота получава своя лиценз от ГД на ГВА (Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”).

Изпити

След завършване на теоретичната подготовка се полагат теоретични изпити по седемте теоретични дисциплини. Изпитите провеждаме под формата на тест. След успешно преминаване на теста с минимум 75% верни отговори следва летателна проверка, която провеждаме в удобно за кандидата време.

 

Вземете Опитен Урок

Преди да вземете решение за започване на обучение вземете Опитен Урок по Пилотиране. Това е първото упражнение в нашата учебна програма и има за цел да Ви запознае с усещането да летиш с жирокоптер. Ако Ви хареса можете да продължите обучението си до получаване на пилотски лиценз NPPL (G).

 

За Ваше удобство Жирокоптер България провежда опитни уроци, мотивационни и тестови полети на различни дестинации. Можете да летите с MTO-Sport, Calidus или Cavolon над спиращи дъха пейзажи. Ако Ваш приятел има мечта да лети и да стане пилот, сбъднете я като му подарите Ваучер за Урок по Пилотиране.

Опитен Урок с MTO-Sport

20 минути 199 лв.*
30 минути 219 лв.*
60 минути 419 лв.*

Опитен Урок с Calidus/Cavalon

20 минути 248 лв.*
30 минути 358 лв.*
60 минути 460 лв.*

Теоретично Обучение

60 часа индивидуално обучение NPPL 990 EUR*
60 часа в група** обучение NPPL 660 EUR*
125 часа индив. обучение NPPL FI 1490 EUR*
125 часа в група** обучение NPPL FI 990 EUR*
Индив. курс за запознаване с тип 90 EUR*
Курс в група** за запознаване с тип 60 EUR*

Летателно обучение

40 часа с Cavalon 9200 EUR*
40 часа с Calidus 9200 EUR*
40 часа с MTO-Sport 8400 EUR*
Допълнителен час Cavalon 230 EUR*
Допълнителен час Calidus 230 EUR*
Допълнителен час MTO-Sport 210 EUR*

*  Всички цени са с включено ДДС

**  минимум 3 човека

Цени и изисквания

Изисквания към кандидатите за NPPL(M)-G

Обучаемите трябва да са завършили основно образование, да имат валидно свидетелство за медицинска годност. До първи самостоятелен полет по време на обучението може да бъде допуснат кандидат, навършил 16-годишна възраст. Кандидатите за издаване на NPPL(M)-G трябва да са навършили 17 години.

Изисквания към кандидатите за NPPL FI(M)-G

Кандидатът за сертификат за FI(M)-G трябва да е навършил поне 18 години., да притежава валиден лицензNPPL(M)-G и валидно свидетелство за медицинска годност. Кандидата трябва да имат поне 250 часа пролетени часове като PIC, а от тях – 150 часа като PIC на клас (G).

Пилоти, притежаващи лиценз за професионален пилот CPL/ATPL клас (А) или (H), се обучават по същата програма, но с покриване само на предметите със специфики за жирокоптерите.

Организация на учебния процес и изпити

Теоретичната подготовка се извършва преди започване на летателното обучение. Тя не може да включва по-малко от 60 часа обучение за NPPL(M)-(G) и 125 часа за NPPL FI(M)-G. Кандидатът полага  изпити за проверка на теоретичните знания и при положителен резултат получава удостоверение за завършен теоретичен курс.

Теоретичните изпити в „Жирокоптер България“  трябва да бъдат взети успешно преди започване на летателното обучение.

При летателната подготовка обучаемият  трябва да покрие с инстуктор минимум 30 за NPPL(M)-G и 20 часа за NPPL FI(M)-G , от които поне 10 часа трябва да са пролетяни самостоятелно и поне 3 часа трябва да са пролетяни самостоятелно по маршрут с кацане на площадка на не по-малко от 25 nm(45км) от мястото на излитане.

Непосредствено преди летателната проверка, кандидатът за NPPL(M)-G полага устен изпит по познаване на типа жирокоптер на който ще се изпълнява проверката.

Летателни изпити в „Жирокоптер България“ се полагат след завършване на летателното обучение пред полетен проверяващ FE(M)-G и съответно за инстуктори пред FIE(M)-G.

Програмата за възстановяване на клас G включва поне 7 часа полети, от които поне 3 самостоятелни, под наблюдението на инструктор.

Курсът за преминаване на друг тип жирокоптер е предназначен за пилоти, притежаващи лиценз NPPL(M)-G, желаещи да летят с тип жирокоптер,  който не познават. Жирокоптер България провежда обучение на MTO-Sport, Calidus и Cavalon.

WordPress PopUp Plugin